Se alla

Integration och försörjning

Torsdag 19 maj 2022

Invandringen har berikat Sverige genom århundraden, och vi vill att det ska fortsätta vara så. Då måste invandring bli mer än att resa över gränsen. Alla människor som kommer till vårt land måste få chans att komma in i samhället. Därför har vi en plan för att bryta utanförskapet.

Egen försörjning.

Det måste bli enklare att snabbt få jobb och egen försörjning – även för dem som inte pratar bra svenska eller saknar utbildning. Idag hamnar många nya svenskar i bidragsberoende och vi går miste om deras potential. Vi vill införa inträdesjobb för unga och nyanlända med lite lägre lön på första jobbet och enklare regler.

Det är bara du som vet vad som ger dig livskvalitet. Din röst skapar det demokratiska samtalet och du förtjänar att accepteras för den du är. Din frihet är värd att försvara.
Social närvaro och socialt umgänge är viktigt genom hela livet oavsett bakgrund.

SFI.
En väl utbyggd och reformerad SFI, anpassat för vidarestudier och arbetslivet, skapar förutsättningar för en trygg framtid. En reformerad SFI innebär studier på heltid inom flera ämnesområden med fokus på språket. Årskurs 5-6 för vuxna helt enkelt.  Begränsningar i ditt språk är begränsningar i din värld.